Ik wil mijn woning verduurzamen

Uw woning voordelig verduurzamen


Het leven wordt alsmaar duurder. Veel Nederlanders zoeken dus een manier om te besparen op de maandlasten. En vaak kan dat door uw woning te verduurzamen!

Het verduurzamen van de woning kost natuurlijk geld en niet iedereen heeft dit geld op de spaarrekening staan.  Met een verduurzaamhypotheek financiert u de energiebesparende maatregelen die u wilt treffen voor uw woning.

De maandelijkse lasten van deze hypotheek zijn vaak een stuk lager dan de maandelijkse besparing op de energierekening.

Wat zijn de voordelen

Het nemen van energiebesparende maatregelen biedt veel voordelen. De maatregelen zorgen ervoor dat u minder of zelfs geen gas/energie meer nodig heeft, wat goed is voor uw portemonnee. Zeker met de huidige energie- en gasprijzen! Een lager energieverbruik is echter niet het enige voordeel.

Naast een besparing op de energierekening, zal ook:

  • Uw woningwaarde toenemen
  • Uw wooncomfort toenemen
  • Uw leefomgeving gezonder zijn door een beter klimaat in huis
  • De verkoopbaarheid van uw woning toenemen door een beter energielabel
  • De onafhankelijkheid ten opzichte van de energiemarkt en de overheid toenemen doordat u zelfvoorzienend bent/wordt

Een verduurzaamhypotheek?

Een verduurzaamhypotheek kan afgesloten worden voor alle energiebesparende maatregelen die getroffen worden voor de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isoleren of een warmtepomp.

Wanneer u alleen een aantal zonnepanelen wilt, is een extra hypotheek wellicht niet zo slim. Het kan voordeliger zijn om deze van uw eigen spaargeld te betalen of hiervoor een aparte lening af te sluiten.

Ook zou u kunnen kijken naar een eventuele overwaarde op uw woning en deze gebruiken voor de financiering. Zorgeloos Wonen - Eindhoven | Financieel Zeker helpt u graag met het maken van de juiste keuze.

Hoe financier ik mijn verduurzamings-maatregelen?

Als u een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kunt u een hoger hypotheekbedrag krijgen, u mag dan tot 106% (in plaats van 100%) van de waarde van de woning lenen.

Wie zijn bestaande huis wil verduurzamen en hiervoor onvoldoende eigen geld heeft, kan een lening afsluiten. Met een Energiebespaarlening kunt u tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Zo profiteert u toch direct van een lagere energierekening.

Wat is voordeliger: een hypotheek met rentekorting, een duurzaamheidslening of een hogere hypotheek bij een voordelige bank? Dit verschilt per situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van het bedrag dat u extra leent bovenop uw bestaande hypotheek en hoeveel u leent in verhouding tot de waarde van uw huis.

Kies voor een goede adviseur! Kom met Zorgeloos Wonen - Eindhoven | Financieel Zeker in gesprek en samen kijken we naar uw situatie, uw wensen en naar de talloze mogelijkheden om de verduurzaming te financieren. Meer weten? Wij staan altijd klaar om u te helpen. Oriënteren is gratis en vrijblijvend.